Στο φετινό Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (2018) με την συνεργασία του Δήμου Μεγαλόπολης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και των τοπικών Συλλόγων εντάχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο ιστορικός οικισμός της Καρύταινας. Βασικοί στόχοι είναι η ανάδειξη της ιστορίας του οικισμού και του νεώτερου πολιτιστικού του αποθέματος. Έτσι, υπό την αιγίδα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας  ¨ΕuropeinmyRegion¨ για το 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Καρυτινών Αθήνας και Πειραιά και ο Σύλλογος «ΚοινόνΚαρυτινών» συνδιοργανώνουν Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «KarytainaofEurope» στις 9 και 10 Ιουνίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Σειρά ομιλιών – επιστημονικών παρουσιάσεων, το Σάββατο 9 Ιουνίου. Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου την Κυριακή 10 Ιουνίου. Έναρξη περιοδικής έκθεσης  του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στον Πύργο της Λεβένταινας. Ξενάγηση στα μνημεία του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε χώρους της Καρύταινας και θα έχουν ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

Για τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες πληροφορίες δίδονται τα στοιχεία επικοινωνίας:  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (τηλ. 2710-225243, fax2710-242227, e-mail:efaark@culture.gr) και του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Γιώτη Δημήτριου (6972111890).

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here